Skip to main content

Behalve het exporteren van vers varkensvlees, importeert RVE hammen uit Europa.

De authentieke smaak van gedroogde hammen is te danken aan een zorgvuldig rijpingsproces, hier in grove lijnen uiteengezet:

  • Verse varkenshammen worden aan een nauwkeurige inspectie onderworpen
  • De billen worden gezouten, een belangrijke schakel in het rijpingsproces. De smaak wordt namelijk bepaald door de juiste balans tussen zout en de natuurlijke aroma’s. Juist deze combinatie draagt zorg voor de karakteristieke smaak en kleur van het product.
  • Vervolgens worden de hammen in verschillende stappen gedroogd. Moderne technologie maakt het mogelijk temperatuur en luchtvochtigheid nauwkeurig te bepalen waardoor het rijpingsproces optimaal verloopt
  • De hammen worden regelmatig gecontroleerd. Afhankelijk van de rijpingstijd zien experts exact wanneer de ham zijn juiste geur en smaak bezit
  • Vervolgen wordt het gerijpte product zorgvuldig verpakt waarbij de uitstekende smaak en aroma’s behouden blijven.

(Potentiële) Klanten van RVE zijn van harte welkom dit proces van dichtbij te aanschouwen. RVE is een van de grotere importeurs van verschillende kwaliteitshammen binnen de Benelux.